Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

REKLĀMA: Kādi ir labākie proteīna avoti?

Proteīni ir atrodami daudzos pārtikas produktos, kurus cilvēki, iespējams, jau lieto uzturā. Lai gan šo mazākos daudzumos var atrast pārtikas produktos, piemēram, dārzeņos un rīsos, ir arī citi pārtikas produkti, kas ir nopietni proteīna piegādātāji un var uzpildīt cilvēka ķermeni ar šo galveno uzturvielu, ja to iekļauj vispārējā veselīgā uzturā. Lai varētu palīdzēt cilvēkiem sašaurināt ēdienu izvēli, šeit, būs labākie proteīnu saturošie pārtikas produkti. 

Liesa liellopu gaļa

Liesa liellopu gaļas patēriņš ir vērtīgs papildinājums veselīgam uzturam, jo tas nodrošina pilnvērtīgu proteīna daudzumu un ir bagāts ar dažādām veselīgām lietām. Liellopu gaļas iekļaušana uzturā ne tikai nodrošina cilvēka ķermeni ar augstas kvalitātes olbaltumvielām, bet arī baro cilvēka ķermeni ar galvenajām uzturvielām, piemēram, cinku un dzelzi. Lai iegūtu apmierinošu ēdienu, kurā ir iekļauta liellopa gaļa, var izmēģināt liellopa gaļas steiku ar sēņu mērci vai arī izmēģināt liellopu gaļas sautējumu. 

Vistas gaļa

Vistas gaļa jau sen tiek uzskatīta par vienu no labākajiem olbaltumvielu avotiem, jo 100 gramu vista bez ādas nodrošina vairak nekā 30 gramu proteīna. Vistas gaļa ir pārtika ar augstu olbaltumvielu saturu, kas gandrīz nesatur taukus. Tā kā vistas gaļa ir daudzpusīga vakariņu ēdienkarte, ko izmanto daudzi cilvēki, tā ir ļoti vērtīga olbaltumvielu nodaļā. Vistas gaļa ir viena no izplatīkajām olbaltumvielas avotiem. Ar vistas gaļu arī ir dažāda veida receptes, kas ir diezgan vienkāršas un ātras. Vista un vistas krūtiņa var palīdzēt sasniegt cilvēka veselības un treniņu mērķus, kā piemēram, veidot muskuļus, saglabāt muskuļus un zaudēt svaru. 

Lasis

Lasis ir garšīga zivs, kas ir daudzpusīga un viegli atrodama lielākajā daļā tirgu. Tā kā lasis satur sirdij veselīgas omega 3 taukskābes, augstas kvalitātes proteīnu un bagātīgu mikroelementu saturu, ir vērts to pievienot savam ēdienreižu plānam. Lasis var būt pazīstams ar veselīgajiem taukiem, kas atbalsta sirds veselību, taču šis ēdiens satur arī lielu daudzumu olbaltumvielu. Zivju ēšana vismaz divas reizes nedēļā arī papildina cilvēka iknedēļas olbaltumvielu rotāciju. Ir dažādas laša receptes, kā piemēram, medus un ķiploka lasis vai valriekstu un rozmarīna lasis, kas noteikti ir ieteicams katram izmēģināt, lai saņemtu lielu proteīna devu. 

Tuncis

Konservētas tunzivis ir ārkārtīgi ērts liesu olbaltumvielu avots pusdienām vai uzkodām pēc treniņa, un vienā porcijā ir mazāk nekā divi grami tauku. Tas arī ir labs omega 3 taukskābju, D vitamīna un selēna avots. Konservētās vieglās tunzivīs ir maz dzīvsudraba, un ir droši ēst divas līdz trīs porcijas nedēļā. Zivis ir augstas kvalitātes olbaltumvielu avots, un jo īpaši tunczivju konservi piedāvā pieejamu olbaltumvielu avotu un ir noderīgs uztura pamatēdiens. Tuncis ir ne tikai proteīna avots, bet arī noderīgs aminoskābes taurīna avots. Savam uzturam arī var pievienot dažāda veida proteīna pulverus, ko var aplūkot https://www.mrbiceps.lv/

Secinājums

Tie ir tikai daži proteīna avoti, kas ir ar augstu olbaltumvielu saturu. Bet tie nav vienīgie avoti, jo ir vēl dažādi citi proteīna avoti, kā piemēram, zemesriekstu sviets, olas, makaroni, biezpiens, lēcas un vēl dažādi citi ēdieni un pārtikas produkti. Galvenais, katram cilvēkam ir jāizvēlas sev vēlamais pārtikas produkts ar augstu proteīna saturu. Ja garšo gandrīz viss, tad tas ir ļoti labi, jo var izmēģināt dažādas lietas. 

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.