Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

REKLĀMA: Silikona formas ēdienu gatavošanā

Publicitātes foto.

Silikona formas ir populārs trauku materiāls virtuvēs, kas piedāvā vairākas ērtības ēdienu pagatavošanā. Tirgū pieejamas dažādas silikona formu veidnes – no cepamformām līdz saldumu formām, tajās var pagatavot gan desertus, gan pamatēdienus.

Izturīgs un elastīgs

Silikona formas ir izgatavotas no izturīga un elastīga materiāla, kas padara tās par lielisku trauku ēdienu gatavošanai. Salīdzinot ar citiem materiāliem, piemēram, metālu vai stiklu, silikona formas nodrošina vienmērīgu siltuma sadali un vieglu pagatavoto ēdienu noņemšanu no gatavojamā trauka.

Piemēram, cepšanas procesā silikona traukā nav nepieciešams lietot taukus vai eļļu katru reizi, kad tas tiek lietots.

Kā izvēlēties labāko silikona formu virtuvei

Svarīgi ņemt vērā formas izmēru un veidni, kas atbilst jūsu konkrētajām vajadzībām. Piemēram, ja bieži tiek gatavoti deserti vai miltu izstrādājumi kā bulciņas, pīrādziņi, jāizvēlas mazās formas. Savukārt, ja tiek plānots gatavot kūkas, jāiegādājas lielas formas ar lielu tilpumu.

Svarīgi noteikumi silikona formu lietošanai

Pirms silikona veidņu izmantošanas ēdiena gatavošanai ir būtiski tās pareizi sagatavot. Tas ietver sevī formu rūpīgu tīrīšanu ar siltu ūdeni. Pirms lietošanas pārliecinieties, vai tās ir pilnīgi sausas, lai novērstu mitruma ietekmi uz ēdienu.

Gatavojot silikona formās, svarīgi pārbaudīt arī, vai tajā nav bojājumu vai plīsumu. Ja tāds tiek pamanīts, labāk izvairīties no formas lietošanas, jo tas var ietekmēt ēdiena galarezultātu.

Temperatūras ierobežojumi

Viens no galvenajiem silikona formu izmantošanas aspektiem ir izpratne par temperatūras ierobežojumiem. Šīs formas parasti ir drošas lietošanai visdažādākajās temperatūrās, visbiežāk no -40 °C līdz 230 °C. Ir būtiski nepārsniegt šos temperatūru ierobežojumus, jo tas var izraisīt bojājumus vai pat kaitīgu ķimikāliju nokļūšanu pārtikā.

Piemēram, gatavojot šokolādes kārumus silikona formās, pirms liešanas jānodrošina, ka izkausētā šokolāde būtu nedaudz atdzisusi. Tas neļaus lielam karstumam sabojāt formu.

Nepieciešamība izmantot eļļu

Lai gan silikona veidnes ir pazīstamas ar to pretpielipšanas īpašībām, dažām receptēm tomēr var būt nepieciešams viegls eļļas pārklājums. Šis solis ir īpaši svarīgs, strādājot ar lipīgām sastāvdaļām, piemēram, karameli vai biezām mīklām.

Piemēram, cepot smalkmaizītes silikona formiņās, viegla eļļošana var palīdzēt nodrošināt vieglāku maizīšu izņemšanu pēc cepšanas.

Formu veidi un pielietojums

Silikona formas ir pieejamas dažādos izmēros un formās, piemēram, apaļas, taisnstūrveida vai pat sirds formas. Tās var izmantot konditorejā gan cepšanai, gan saldumu gatavošanai. Piemēram, silikona forma ar sirsniņas formu var tikt izmantota, lai pagatavotu skaistus kūkas gabaliņus vai šokolādes figūriņas.

Silikona formas ir elastīgas un viegli noņemamas no gataviem produktiem. Tas padara formas par lielisku izvēli dažādu desertu gatavošanai – sākot no kūkām līdz “panna cotta” desertiem.

Pareiza tīrīšana pēc katras lietošanas reizes

Silikona formas ir viegli tīrāmas pateicoties to elastīgajam materiālam. Pēc katras lietošanas reizes tās var mazgāt gan ar rokām, gan izmantot trauku mazgājamajā mašīnā ar augstas temperatūras iestatījumu.

Silikona formas ir ērti un praktiski virtuves palīgi, kas piedāvā zināmas priekšrocības salīdzinājumā ar citiem materiāliem. Lai nodrošinātu formas ilgstošu izmantošanu, ir svarīgi ievērot pareizu kopšanas un lietošanas tehniku.

Dažādas silikona formas, kā arī citi aktuāli virtuves piederumi un virtuves tehnika, piemēram, virtuves kombaini, cepeškrāsnis, mikroviļņu krānis un daudz kas cits plašā sortimentā pieejams internetveikalā 220.lv

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.