Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

LASĪTĀJS JAUTĀ: Tirgū nopirktā gaļa bija veca, kur sūdzēties?

Ilustratīvs foto: no “pixabay.com”

“Pēc mana lūguma Gulbenes vakara tirdziņā cilvēks nopirka un man atnesa trīs kilogramus maltas cūkgaļas. Pirka ēkā no kāda tirgotāja. Pie preces derīguma termiņa, ka noprotu, nebija. Gaļa izrādījās veca, skāba. Centos kotlešu mīklā to uzlabot ar piedevām, ar olām. Vienalga kotletes iznāca negaršīgas. Pat suns neēda,” tā, piezvanot “Dzirkstelei”, stāstīja kāda sieviete. Teica – esot invalīde. Gribējusi savā 60 gadu jubilejā mājās uzklāt svētku galdu ciemiņiem. Sacept kotletes. Sapratusi, ka tirgū pirktās gaļas kotletes ir izmetamas. Lūgusi pazīstamu cilvēku aiziet un nopirkt malto gaļu vēlreiz, bet šoreiz veikalā. No šīs gaļas iznākušas svaigas un gardas kotletes. Taču kopsummā sieviete par šo prieku (kopā ar nederīgo malto gaļu) ir iztērējusi 28 eiro. Viņai aicina Pārtikas un veterināro dienestu tomēr biežāk pārbaudīt, kontrolēt, kādu preci vakara tirgū piedāvā tirgotāji. Sievietei radies iespaids, ka gaļa tiek vadāta no viena tirgus uz nākamo, sāk bojāties un tiek “iesmērēta” gados vecākiem labticīgiem cilvēkiem.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Austrumvidzemes pārvaldes inspektore Vija Malcāne “Dzirkstelei” skaidro, ka šādos gadījumos, kādu laikrakstam aprakstījusi anonīmā zvanītāja, ikviens pircējs pats var vērsties PVD. Var gan rakstīt iesniegumu, gan tikai piezvanīt uz dienesta tālruni 64473039 šīs iestādes darbalaikā. “Mēs uz jebkuru sūdzību reaģējam,” viņa teica. Šajā konkrētajā gadījumā PVD būtu grūti izpētīt un konstatēt situāciju, jo zvanītāja nav norādījusi pārdevēju (fizisko personu vai uzņēmuma nosaukumu), nav arī zināms, kāds bija lietošanas termiņš maltajai gaļai, nav skaidrs, vai tirgotavā šī gaļa tika glabāta saldētavā. Silta laika apstākļos riski ir sevišķi lieli.

“Varētu būt tā, ka vienā tirgū gaļu neiztirgo, ved uz nākamo vietu. Jāskatās, vai derīguma termiņu pārdevējs norāda vai nenorāda. Pašiem pircējiem arī ir jābūt vērīgiem. Vajag jautāt, vajag novērtēt situāciju uz vietas, redzēt produkcijas vizuālo izskatu. Ja maltā gaļa tiek tirgota bez aukstumvitrīnas, siltā laikā tas ir riskants variants,” teica V.Malcāne.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (8)

  1. Trakums pirmo reizi savā dzīvē dzirdu ka gaļa skāba. Es saprastu ka ogas ir skābas bet gaļa?

    4
    14
  2. Iekšā tirdziņā tiešām tirgo it kā svaigu gaļu, kurai jau pa gabalu redzams, ka nav ok. Cita lieta- Rugāju/ Balvu buss ārpusē, nekad nav bijušas problēmas, tikai rinda.

    8
    0
  3. Nav pirmā reize, kad dzirdu kaut ko tādu ar gaļas problēmām veikalā. Nopirku “well done” vistiņas, un bija tas pats, etiķis pat neglāba no smakas 😀

  4. Arī gulbenes veikalos regulāri veca gaļa, šķiet, jau vecu atved. Īpaši tie iepakojumi, kam apakšā palikts kaut kāds drēbes gabals, kas pievelkas ar ūdeņainu šķidrumu un sāk smirdēt. Pakāpeniski tiekam atradināti no gaļas ēšanas.

  5. Sāksim ar to ka tas sen nav nekāds vakara tirdziņš parasts tirgus ceturtdiena ,jo ap 2 jau tur neviena vairs nav diemžēl es pēc darba ka kādreiz vēroju iebraukt kad bij’ līdz 7 sen vairs nevar bet stulbaja Gulbene jau neko neviens nevar izdarīt kā nākas .Vecā galā nav tikai tirgū bet arī augstas klases veikalā rimi par maximu vispār nerunāsim.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.