Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Krāsnī cepti āboli

Cepeškrāsnī ceptu ābolu smarža man atgādina
bērnību. Laukos bieži vien svētdienas vakaros, kamēr gatavojās
vakariņas, plītī tika cepti āboli. Arī šis deserts neprasa
daudz laika sagatavošanai un reti kuram negaršo.
Ābolus
pārgriež uz pusēm un izņem serdes daļu. Kārto stikla traukā,
kurā ieliets ūdens. Pēc vēlēšanās uzkaisa kanēli un var arī
cukuru. Cep 200°C grādos sakarsētā cepeškrāsnī, līdz āboli
mīksti. Ēd kopā ar putukrējumu, saldējumu vai grieķu jogurtu.
Ļoti labi garšo, ja pa virsu vēl pārkaisa grauzdētas auzu
pārslas, riekstus vai musli.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.