Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Braunijs ar dzērvenēm un mandelēm

Sastāvdaļas:
4 olas,
180 g brūnā cukura,
200 g
tumšās šokolādes,
125 g sviesta,
100 g miltu,
10
g cepamā pulvera,
100 g kaltētu dzērveņu,
40 ml ruma
(dzērveņu mērcēšanai),
100 g
mandeļu.

Pagatavošana
Dzērvenes ber glāzē,
pārlej ar rumu un atstāj mērcēties. Ja izmantojat mandeles ar
brūno apvalku, iesaku izmēģināt pirms to pievienošanas braunija
masai apliet ar verdošu ūdeni un nomizot. Ūdens peldē izkausē
tumšo šokolādi ar sviestu. Atsevišķā bļodā saputo olas ar
brūno cukuru. Maisot olu un cukura masu, lēnām pievieno tumšās
šokolādes un sviesta masu. Tad pakāpeniski pievieno miltus un
cepamo pulveri. Iegūtajai mīklai pievieno rumā mērcētās
kaltētās dzērvenes un mandeles. Masu lej cepamtraukā, kas
pārklāts ar sviestpapīru (izmantoju 18x27cm cepamo trauku). Cep
175 grādos 15 minūtes. Gatavam braunijam jābūt nedaudz mīkstam,
lipīgam – līdz galam neizceptas mīklas substancei. Gatavo
brauniju pārkaisa ar kakao pulveri. Var baudīt vienu pašu vai
pasniegt kopā ar putukrējumu vai saldējumu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.