Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Neparastā humusa mērce dārzeņiem

Oriģināli humuss nāk no Vidējo
Austrumu valstīm, un tā galvenās sastāvdaļas ir turku zirņi un
tahini (sezama sēklu pasta). Humusu dažādās variācijās var arī
mājās pagatavot, un tas lieliski papildinās dārzeņus, būs
smērējams arī uz maizītes. Padoms – lai būt ērtāk paņemt
līdzi dārzeņus un mērcīti izbraucienos, iesaku tos sadalīt pa
porcijām un salikt burciņās. Dārzeņi gan jāsagriež tik gari,
lai uz burkas varētu uzlikt vāciņu. Šādā veidā tie būs gan
ērti līdzi paņemšanai, gan arī izpaliks risks, ka kaut kas var
pa ceļam izlīt.

◆ 150 g vārītu
turku zirņu (var izmantot arī no bundžas),
◆ 2–3 ķiploka
daiviņas,
◆ 4 ēdamk. grieķu jogurta,
◆ sāls,

nedaudz citrona sulas,
◆ 2–3 ēdamkarotes olīveļļas,

zaļumi – dilles, pētersīļi (var izmantot arī kaltētus).

Visas
sastāvdaļas sablendē. Ja humusu vēlas šķidrāku, var vēl
nedaudz pievienot grieķu jogurtu un eļļu. Kā pēdējos pievieno
sasmalcinātus zaļumus.      

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.