Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Spinātu maizītes

Šīs maizītes pirmo reizi ēdu ļoti
sen pie vienas draudzenes. Kopš tā laika tās ir taisītas
neskaitāmas reizes. Ir cienāti draugi un radi, tās arī gatavotas,
kad tika plānots kāds garāks brauciens un līdzi bija nepieciešams
ņemt kādu uzkodu. Spinātus var izmantot gan saldētus (tie gan ir
jāatlaidina), gan svaigus – tad tos smalki jāsakapā. Šo maizīšu
dēļ mājās saldētavā vienmēr ir aizķērusies kāda paka ar
saldētiem spinātiem. Sastāvdaļu daudzums tiek ņemts uz aci. Kādu
reizi vairāk pievienots siers, citreiz – spināti. Ar olām ir
tāpat – parasti pietiek ar vienu līdz divām.
Ja tiks
izmantoti svaigi spināti, tos nepieciešams smalki sagriezt.
Saldētos iepriekš atlaidina un notecina lieko šķidrumu. Pievieno
klāt sarīvētu sieru un jēlu olu. Masu samaisa. No garšvielām
izmanto piparus un sāli, ja nepieciešams. Uz cepamās plats kārto
maizītes un liek spinātu masu. Cep 180 grādu karstumā cepeškrāsnī
15–20 minūtes.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.