Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Burkānu – šokolādes kūka

Nepieciešams:
3 olas,
100 g brūnā cukura,
80 ml neitrālas garšas augu eļļas (izmantoju vīnogu kauliņu eļļu),
250 g smalki sarīvētu burkānu,
2 tējkarotes cepamā pulvera,
30 g kakao pulvera,
250 g kviešu miltu,
garnēšanai – 100 g baltās šokolādes vai arī 200 ml saldā krējuma.

Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru, līdz tas ir pilnībā izkusis. Iemaisa augu eļļu un sarīvētos burkānus. Atsevišķā traukā samaisa sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, cepamo pulveri. Sauso sastāvdaļu maisījumu pēc tam sajauc kopā ar olu–burkānu masu un saputo, līdz masa vienmērīga. Cepšanai izmantoju 20 cm apaļo formu, taču droši var izmantot arī kādas citas formas kūkas veidni. Cep līdz 180°C grādiem sakarsētā cepeškrāsnī kādas 30–40 minūtes, līdz kūka izcepusies. Atdzisušu rotā ar kausētu balto šokolādi. Var arī pārgriezt uz pusēm un pa vidu iesmērēt saputotu saldo krējumu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.