Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Mocarellas sēnes

(15 minūtes, 4 personām)

Nepieciešams

20 ml vīnogu kauliņu eļļas;

350 g eko šampinjonu, sagrieztu
dažādos izmēros;

300 g eringi sēņu, sagrieztu 5 mm
šķēlēs;

1 tējk. svaigu timiāna lapiņu;

1 tējk. anīsa sēklu;

2 nelielas ķiploka daivas, plāni
sagrieztas;

1 ēd. k. smalki sakapāta
pētersīļa;

1 ēd. k. smalki sakapāta
bazilika;

2 govs piena mocarellas;

jūras sāls pēc garšas;

svaigi malti melnie pipari pēc
garšas.

Pagatavošana

Sakarsē krāsni grila režīmā.
Pannā, kuru var likt krāsnī, uzkarsē eļļu un uz vidējas
liesmas apcep sēnes ar sāli, timiānu, anīsu un ķiplokiem.
Kad tās jau nāk gatavas, uzgriez lielāku liesmu, lai sēnes
skaisti apbrūnē. Noņem no plīts, pievieno mocarellu, uzkaisi
pētersīļus un baziliku un liec krāsnī grila režīmā,
līdz siers izkusis un burbuļo. Pasniedz uzreiz vai nu kā
pamatēdienu, vai kā piedevu gaļas ēdieniem. Ideāli garšo
ar svaigu maizīti.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.