Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Rabarberu–banānu ievārījums

Rabarberu skābums ļoti sader ar banāna
saldumu. Šis ievārījums būs garšīgs gan uz pankūkām, gan arī
iesmērēts kūkās. No pieredzes varu teikt: ja ir saldētavā jau
sasaldēti banāni, droši var likt klāt tos. Pašās beigās
ievārījumu pirms pildīšanas burciņās var arī sablendēt, lai
masa būtu krēmīgāka. Var likt klāt arī vairāk banānu.


1 kg rabarberu kātu,
◆ apmēram 700 g banānu,

350–500 g ievārījuma vai parastā cukura.

Rabarberu
kātus nomizo un sagriež gabaliņos. Ber katlā (visērtāk būs, ja
tiks izmantots katls ar tilpumu ap 5 litriem), uzlej virsū aukstu
ūdeni tik daudz, lai tas noklātu rabarberus. Vāra uz lēnas uguns.
Kad rabarberi jau sāk izšķīst, tiem pievieno nomizotus un
sagrieztus banānus. Vāra, līdz augļi izšķīduši. Pievieno
cukuru. Ievārījumu vāra uz lēnas uguns 10–15 minūtes, bieži
apmaisot. Pilda tīrās burciņās.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.