Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Marinēts tofu

Gatavošanas laiks: 10 min + laiks marinēšanai.

Sastāvdaļas

300-350 g cietā tofu,

200 ml olīveļļas (vai 50/50 olīveļļas un rapšu eļļas
maisījums),

10-15 smalki sakapātu saulē kaltētu tomātu,

100 g smalki sakapātu melno olīvu,

1 ēdamk. smalki sakapāta svaiga rozmarīna,

1 ēdamk. svaiga timiāna lapiņu,

2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas,

1 tējk. Ķimeņu,

šķipsniņa čili piparu pulvera vai citu aso piparu,

sāls, melnie pipari.

Pagatavošana

  1. Sagriez tofu 1×1 cm kubiņos un liec to puslitra burkā vai
    citā tāda paša apjoma traukā.

  2. Bļodā rūpīgi samaisi visas pārējās receptes
    sastāvdaļas.

  3. Pārlej eļļas maisījumu pāri sieram, uzliec burkai vāku
    vai aptin trauka virsmu ar pārtikas plēvi un atstāj uz 3-4
    stundām marinēties istabas temperatūrā (ja izmanto tikai
    olīveļļu, tad sieru nevajag likt ledusskapī, jo olīveļļa
    vēsumā sastingst. Ja marinādei izmanto olīveļļas un rapšu
    eļļas maisījumu, tad var uzglabāt arī ledusskapī).

  4. Baudi sieru kopā ar iecienītu maizi vai grauzdiņiem!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.