Gatavošanas laiks: 10 min + laiks marinēšanai.
Sastāvdaļas
300-350 g cietā tofu,
200 ml olīveļļas (vai 50/50 olīveļļas un rapšu eļļas
maisījums),
10-15 smalki sakapātu saulē kaltētu tomātu,
100 g smalki sakapātu melno olīvu,
1 ēdamk. smalki sakapāta svaiga rozmarīna,
1 ēdamk. svaiga timiāna lapiņu,
2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas,
1 tējk. Ķimeņu,
šķipsniņa čili piparu pulvera vai citu aso piparu,
sāls, melnie pipari.
Pagatavošana
-
Sagriez tofu 1×1 cm kubiņos un liec to puslitra burkā vai
citā tāda paša apjoma traukā. -
Bļodā rūpīgi samaisi visas pārējās receptes
sastāvdaļas. -
Pārlej eļļas maisījumu pāri sieram, uzliec burkai vāku
vai aptin trauka virsmu ar pārtikas plēvi un atstāj uz 3-4
stundām marinēties istabas temperatūrā (ja izmanto tikai
olīveļļu, tad sieru nevajag likt ledusskapī, jo olīveļļa
vēsumā sastingst. Ja marinādei izmanto olīveļļas un rapšu
eļļas maisījumu, tad var uzglabāt arī ledusskapī). -
Baudi sieru kopā ar iecienītu maizi vai grauzdiņiem!