Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Vegānā vasaras dārzeņu zupa

Sagriež vidēja izmēra
sīpolu un sarīvē 2–3 burkānus. Dārzeņus cep katlā, kurā
tiks vārīta zupa, nelielā eļļas daudzumā. Pievieno 600 g
sagrieztu tomātu. Sautē aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam
apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno eļļu – tā, lai dārzeņi
nepiedegtu. Pieliek 300 g sagriezta kabača un 400 g smalki sadalīta
puķkāposta. Sautē dažas minūtes, pēc tam pievieno 1 l ūdens
vai dārzeņu buljonu. Zupu vāra, līdz dārzeņi mīksti. Pēc tam
sablendē, iemaisa 1 bundžu kokosriekstu piena. Garšvielas –
sāli, melnos maltos piparus, meksikāņu garšvielas asumam –
pievienoju pašās beigās. Rotā ar grauzdētām sēkliņām vai
grauzdiņiem.
Ar dārzeņu daudzumu var variēt. Ja vēlas, var
pievienot klāt arī kartupeļus.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.