1 kg atkaulotu ķiršu,
225 g cukura,
2 ēdamkarotes citrona
sulas,
20 g kukurūzas cietes.
kārtainās
mīklas plāksnes,
110 g pūdercukura,
1 ēdamkarote piena.
Gatavo
pildījumu: katliņā liek atkaulotos ķiršus, cukuru, citrona sulu
un kukurūzas cieti. Visu to vāra, līdz veidojas ievārījumam
līdzīga masa, un atstāj atdzesēties.
Kārtainās mīklas
plāksnītes atlaidina, sagriež trijstūrīšos un kārto kēksiņu
(mafinu) formā. Formiņās pilda ķiršu ievārījumu, kam pārliek
pāri ārā palikušās mīklas daļas. Cep cepeškrāsnī tik ilgi
un tādā temperatūrā, kāda norādīta uz kārtainās mīklas
iepakojuma.
Kamēr pīrādziņi cepas, pagatavo glazūru –
sajauc pūdercukuru ar pienu. Kad pīrādziņi izcepušies, ļauj
nedaudz padzist un tad pārklāj ar glazūru.
