Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Sendvičs ar zirņu falafelu un burkānu humosu

Sastāvdaļas:
4
šķēlītes tostermaizes, 1 bundžiņa turku zirņu, 2 daiviņas
ķiploka, 1 liels burkāns, 2 ēdamkarote citrona sulas, sāls,
pipari, ja vēlas – kumīns, Kajēnas pipari, paprikas pulveris, 4
salātlapas, 1 gurķis, sagriezts ripiņās, olīveļļa.

Gatavo
falafelu:

pusi turku zirņu liek bļodā, pievieno saspiestu ķiploka
daiviņu, sāli, piparus, ja vēlas un ir pieejams, arī kumīnu
(indiešu ķimenes) – tas piešķirs autentiskāku falafela garšu,
Kajēnas piparus, ja patīk asāks ēdiens, un paprikas pulveri. Visu
saspaida un samaisa kopā. Veido plācenīšus un cep uz pannas eļļā.

Gatavo humosu:

nomizo burkānus, sagriež mazos gabaliņos
un eļļā uz pannas apcep, līdz tie mīksti. Turpat uz pannas
pievieno otru pusi turku zirņu, ķiploka daiviņu, sāli, piparus un
nedaudz apcep. Pēc tam visu sablendē kopā ar citrona sulu un
nedaudz olīveļļas.
 
Pagatavo sendviču:

uzgrauzdē
tostermaizes, uz maizītēm uzziež humosu, liek virsū gurķus,
falafelu, salātlapu un otru tostermaizi.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.