Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Cūku pupu “humoss”

Sastāvdaļas:
◆ ~200 g lobītu cūku
pupu,
◆ 3 ēdamkarotes olīveļļas,
◆ 3 ēdamkarotes
rīvēta parmezāna,
◆ 3‒4 piparmētru lapas,
◆ ~¼
daļas svaigi spiestas citrona sulas,
◆ 1 ķiploka daiviņa,

sāls un pipari.

Pagatavošana
Sālsūdenī izvārītas
cūku pupas izloba no pākstīm un pašas pupas apvalka ‒ mizas.
Notīrītās pupas ar sieru, saspiestu ķiploku, piparmētru lapām
un citrona sulu liek virtuves kombainā vai blenderī ar smalcinātāju
un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pakāpeniski, pa daļām
pievieno olīveļļu, sāli un piparus, līdz iegūta vēlamā
“humosa” konsistence un garša. “Humosu” bauda uz svaigas vai
grauzdētas maizītes vai krekeriem, cepumiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.