Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Medus kūka

250
grami medus,
3 tējkarotes (ar kaudzi) dzeramās sodas,
3
olas,
250 grami miltu,
aptuveni 1 litrs skābā krējuma
(vismaz 20 %),
nedaudz citrona sulas,
cukurs – pēc
garšas.
Uz pavisam nelielas uguns katliņā izkausē medu, līdz
tas kļūst šķidrs kā sīrups. Pēc tam noņem no plīts, iemaisa
dzeramo sodu. Katliņa saturs nedaudz uzpūtīsies. Nedaudz pamaisa,
lai masa atdziest, un iemaisa trīs olas, kuras iepriekš sakultas.
Pēc tam pakāpeniski iemaisa miltus. Masai jābūt biezai. Uz cepamā
papīra uzzīmē vēlamo formu kūkai. Tad ar galda naža palīdzību
uz uzzīmētās formas smērē mīklu ļoti plānā kārtā. Atkarībā
no izvēlētās formas lieluma vajadzētu sanākt 8 līdz 10 kārtām.
Ja kūku plānots cept mazu, tad pat vēl vairāk. Katru kārtu cep
180 grādos karstā cepeškrāsnī 4 līdz 6 minūtes. Tā izcepas
ātri, tāpēc būtu vēlams visu laiku uzraudzīt, lai nepiedeg. Kad
kārtas izceptas, skābo krējumu samaisa ar cukuru un citrona sulu
un smērē starp kārtām. Izrotā un liek ledusskapī ievilkties.
Piebilstams, ka ar skābo krējumu nevajadzētu skopoties. To smērē
bagātīgi, tad kūka būs mitra un sulīga.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.