Sastāvdaļas:
◆ 400 g kartupeļu,
◆ 200 g miltu,
◆
1 ola,
◆ krēmsiers vai mocarella, vai abi divi,
◆
ķiršu tomātiņi,
◆ sāls, pipari.
Pagatavošana
Kartupeļus ar mizu vāra sālsūdenī, līdz tie mīksti. Kad
gatavi, nedaudz atdzesē un nomizo. Izspiež caur spiedi. Kartupeļu
masai pievieno miltus, olu, sāli un piparus, visu samaisa. Iegūto
mīklas masu pilda groziņu formiņās vai cepamtraukā. Uz pamatnes
klāj krēmsieru vai mocarellu, vai, ja vēlas groziņus sātīgākus,
abus divus. Pa virsu kārto uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus,
pārber ar sāli un pipariem un liek cepties 180 grādos aptuveni 20
minūtes.