Pagatavošanas laiks 40 minūtes, sešas porcijas
Sastāvdaļas:
◆ 4 ēdamk. nesālīta sviesta,
◆ 2 lieli kartupeļi,
nomizoti un sagriezti gabaliņos,
◆ 400 g bekona, sagriezta
gabaliņos,
◆ 1 ķiploks, smalki sagriezts
◆ 1 mazs
sīpols, sasmalcināts
maurloki,
◆ 4 daiviņas ķiploka,
sasmalcinātas,
◆ 3 kāti selerijas, sasmalcināti,
◆
480 ml saldētas kukurūzas (der konservētas),
◆ 1 halapenjo
plānās šķēlītēs,
◆ ~ 750 ml jūras velšu buljona (der
arī vistas buljons),
◆ 2 glāzes saldā krējuma,
◆ 1
ēdamk. kukurūzas cietes,
◆ 600 g laša,
◆ 1/2 tējk.
sāls,
◆ 1/2 tējk. melno piparu,
◆ loki
dekorēšanai.
Lielā katlā uz vidējas uguns izkausē
sviestu. Pievieno bekona gabaliņus un vāra maisot, līdz speķis
sāk kraukšķēt, apmēram 8 minūtes. Izņem bekonu no katla.
Pievieno seleriju, sīpolus, piparu, ķiplokus un vāra, bieži
maisot, līdz viss kļūst mīksts, apmēram 8 minūtes. Pievieno
buljonu, kartupeļus, sāli, piparus un vārītu bekonu. Vāra uz
lēnas uguns, līdz kartupeļi ir mīksti, apmēram 15 minūtes.
Sakuļ kukurūzas cieti ar 2 ēdamkarotēm ūdens. Pēc tam to
iemaisa buljonā un uzvāra. Ļauj zupai vārīties apmēram divas
minūtes. Liek uz lēnas uguns un iemaisa kukurūzu un saldo krējumu.
Vārošā zupā ievieto neapstrādātu lasi, pēc garšas pievieno
tējkaroti sāls. Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes, līdz lasis ir
gatavs. Pievieno svaigus maurlokus vai sīpolu un svaigi maltus
melnos piparus.