Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Kēksiņi ar slinko sāļo karameli

Sastāvdaļas:
◆ 113 g
mīksta sviesta vai cepamā margarīna
◆ 150 g cukura

192 g miltu
◆ 3 olas
◆ 118 g svaigi spiestas apelsīna
sulas
◆ 1 tējkarote cepamā pulvera
◆ ¼ tējkarotes
sāls
◆ vaniļas ekstrakts
◆ mīkstās karameļu
konfektes
◆ jūras sāls

Pagatavošana
Mīksto
sviestu vai margarīnu sakuļ kopā ar cukuru. Pa vienai pievieno
olas. Pievieno vaniļas ekstraktu. Atsevišķā bļodā liek sausās
sastāvdaļas: miltus, sāli, cepamo pulveri. Pievieno daļu sausā
maisījuma sviesta un olu masai, visu sakuļ, līdz veidojas
viendabīga masa. Pievieno svaigi spiesto apelsīna sulu, visu atkal
sakuļ. Pievieno atlikušos miltus, kārtīgi sakuļ. Kēksiņu
mīklas masu liek tā, lai būtu aizpildīta 1/3 formiņas, pa vidu
liek karameļu konfekti, kurai uzber nedaudz jūras sāls, tad
piepilda atlikušo trauka daļu, bet ne līdz pašai augšai, jo
mīkla celsies. Cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.