Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Drumstalu deserts ar āboliem un dzērvenēm

400 gramu biezpiena, 2 olas, 80 gramu cukura,
300 gramu jebkuru ogu, sviests, manna, drumstalām – 200 gramu
miltu, 80 gramu cukura, 100 gramu sviesta.
Šāds drumstalu
deserts jeb “krambls” ir ātri pagatavojams un izdevās ļoti
garšīgs. Vispirms olas kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un
biezpienu saputoju viendabīgā masā. To izlīdzināju ar sviestu
ietaukotā un ar mannu izkaisītā veidnē. Šoreiz biezpiena mīklas
slānim pāri pārbēru nomizotus un nelielos gabaliņos sagrieztus
ābolus un purva dzērvenītes, taču varam izmantot jebkuras dārza
vai meža ogas, domāju, arī saldētās te derētu.
  
Miltus, cukuru un aukstu sviestu saberzu drumstalās un vienmērīgi
pārkaisīju āboliem un ogām. Cepu desertu līdz 180 – 200
grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz pusstundu, līdz virskārta
kļuva zeltaini brūna.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.