Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Ceptas olas paprikas gredzenos

1 liela saldā paprika, 4 olas, malta paprika,
malti pipari, sāls, augu eļļa, sīpolu lociņi, diļļu vai
pētersīļu zaļumi.
Brokastis varam padarīt krāsainākas, ja
ierastās vēršacs vietā olas ietērpsim šādi. Saldo piparu
nomazgāju, apsusināju un no tā nogriezu četrus 1 – 1,5
centimetrus biezus apļus. (Ja gribam iegūt īpaši krāšņu
ēdienu, jāizvēlas dažādu krāsu paprikas riņķīši.) Pannā
uzkarsēju eļļu un cepu tajā papriku no vienas puses vismaz divas
minūtes, tad apgriezu un gredzenos iesitu iekšā pa olai, uzkaisīju
garšvielas un uz mazas uguns cepu, līdz olu baltumi sarecējuši un
kļuvuši balti. Šķīvī olas apbārstīju ar sasmalcinātiem
lociņiem. Šādi ceptas, tās galdā varam celt arī kopā ar
grauzdētu maizīti.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.