Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Pildīti biezpiena mīklas radziņi "Pārsteigums"

Sastāvdaļas:
180 gramu biezpiena (9 %),
50 gramu
skābā krējuma (15 %),
150 gramu miltu,
½ tējkarote
cepamā pulvera,
50 gramu cukura pārkaisīšanai;

pildījumam

60 līdz 100 gramu žāvētu plūmju,
rieksti,
brūnais
cukurs,
kanēlis,
mandeļu esence.
Vienkāršie
skābēto kāpostu salātiSastāvdaļas:
500 gramu skābētu
kāpostu, 2 nelieli āboli, 100 gramu dzērveņu,
1 tējkarote
cukura, augu eļļa, pētersīļu zaļumi.

No
biezpiena mīklas, pat bez pievienotām taukvielām, izdevās
lieliski pīrādziņi. Biezpienu samaisīju ar krējumu un cepamo
pulveri. Pakāpeniski piekaisot miltus, samīcīju mīklu – tai jābūt
mīkstai un plastiskai. Atkarībā no biezpiena sulīguma miltu
varbūt vajadzēs mazāk vai arī vairāk par norādīto daudzumu.
Mīklas bumbu izveltnēju uz konditorejas paklājiņa, kas apkaisīts
ar brūno cukuru, lai veidojas aplis. To sadalīju trīsstūrīšos
un uz to platās malas katram izliku pildījumu, ko pagatavoju,
sasmalcinātas izmērcētas žāvētās plūmes un riekstus samaisot
ar brūno cukuru, kanēli un pilīti mandeļu esences. Pildījumu
ietinu mīklā, lai veidojas radziņi. Tos izvietoju uz plāts, kas
izklāta ar cepamo papīru, un liku līdz 180 grādiem uzkarsētā
cepeškrāsnī cepties 20 – 25 minūtes. Atdzisušus pārkaisīju
ar pūdercukuru.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.