Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Pildīts cāļa cepetis

Sastāvdaļas:
● 1,3 – 1,5 kilogramus smags cālis,

300 gramu cāļu akniņu,
● 1 ola,
● 1 ēdamkarote
miltu,
● 1 ēdamkarote garšvielu vistas gaļai.

Marinādei:
● 1 ēdamkarote sinepju,
● 1
tējkarote medus,
● 2 ēdamkarotes augu eļļas,
● 1
tējkarote maltas paprikas,
● malti melnie pipari, sāls.

Cāli
nomazgāju, arī iekšpusi, un apsusināju ar papīra dvieli. Jau
dienas rīta pusē marinādei samaisīju sāli, piparus, sinepes,
medu un augu eļļu. Ar to tad no ārpuses un iekšpuses putniņu
“apmīļoju” un liku ledusskapī līdz vakaram – vismaz kādas
2-4 stundas tam vajadzētu marinēties. Putnu akniņas nomazgāju,
atdalīju no plēvītēm un sagriezu, piemaisīju miltus, olu, sāli
un garšvielu. Sagatavoto cāli jau ievietoju cepammaisā, vidu
piepildīju ar akniņām, aizspraudu ar koka iesmiņiem, lai
pildījums iekšpusē labāk turētos, un maisu aiztaisīju. (Ja nu
šāds pildījums nav pa prātam, cāli var cept arī ar citu vai pat
bez tā – ar tukšu vēderiņu, tikai paturēt marinādē.) Maisa
virspusi vēl vairākās vietās ar nazi sabakstīju un “paciņu”
liku uz mazliet ar eļļu ietaukotas plāts, ko ievietoju līdz 180
grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Putniņš izcepās pat ātrāk,
nekā biju domājusi, taču vismaz stunda, atkarībā no tā lieluma,
vai pusotra paies gan. Ja vēlamies, lai cālis būtu brūnāks,
maiss virspusē pirms gatavības uzmanīgi jāatgriež un tad jāliek
atpakaļ pacepties vēl. Kad izdalījies šķidrums vairs nav sārts
– cepetis gatavs.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.