Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Burkānkūka ar svaigā siera krēmu

Sastāvdaļas:
● 230 gramu miltu (labāk pilngraudu),

50 gramu žāvētu aprikožu,
● 50 gramu žāvētu dzērveņu,

● 1 burkāns,
● 120 gramu cukura,
● 1
tējkarote kanēļa,
● 1 tējkarote malta ingvera,

1,5 tējkarotes cepamā pulvera,
● 2 lielas olas,

75 mililitri eļļas,
● 75 mililitri piena.
   

Pārklājumam:
● 100 gramu skābā krējuma,
● 100
gramu krēmsiera,
● cukurs un vaniļas cukurs pēc garšas.

Žāvētās aprikozes karstā ūdenī izmērcēju, tad apsusināju
un sagriezu sīkāk. Olas sakūlu ar brūno cukuru un neitrālu augu
eļļu, pielēju arī pienu, pēc tam iemaisīju ingveru un uz
smalkās rīves sarīvētu notīrītu burkānu (apmēram 125
gramus).

Miltus (man bija pilngraudu auzu kopā ar
baltajiem kviešu miltiem) samaisīju ar cepamo pulveri un kanēli,
piemetu arī šķipsniņu sāls. Miltos iejaucu arī sagrieztās
aprikozes un dzērvenes. Abus – gan olu, gan miltu – maisījumus
savienoju kopā, viegli samaisot. Masu izlīdzināju ar cepamo papīru
izklātā 21 centimetra diametra veidnē un liku cepties līdz 180
grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz pusstundu.

Pilnībā
atdzisušu kūku pārklāju ar krēmu, ko pagatavoju, saputojot kopā
svaigo sieru, skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Beigās
virsu vēl pārkaisīju ar sakapātām žāvētām dzērvenēm.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.