Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Cāļa fileja franču gaumē

Sastāvdaļas:
● 300 gramu cāļa krūtiņas filejas
● 1 sīpols
● 1 tomāts
● 100 gramu siera
● 100 mililitru skābā krējuma vai majonēzes
● sāls un pipari

Parasti tā sauktajā “franču gaumē” esam cepeškrāsnī cepuši cūkgaļas karbonādes. Taču šoreiz to izmēģināju ar cāļa krūtiņas fileju un nebiju vīlusies.Filejas gabalu sagriezu trijās daļās, lai gabaliņi nebūtu pārāk biezi. Tos viegli ar gaļas āmuriņu izklapēju, pārkaisīju sāli, piparus un garšvielu vistas gaļai. Nomizotus sīpolus un tomātus sagriezu ripiņās, sieru sarīvēju uz rupjās rīves.
Veidni mazliet ietaukoju ar augu eļļu un izkārtoju tajā gaļu. To pārsmērēju ar majonēzi, virsū izliku sīpolus, tomātus un pārkaisīju ar rīvētu sieru. Liku veidni līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un, kamēr tā darīja savu darbu, varēju sagatavot arī pārējās maltītei paredzētās piedevas. Pēc pusstundas gardais ēdiens jau bija gatavs.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.