Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 3.04 m/s, D-DA vēja virziens

Vistiņa zemenēs diviem

(Gatavošanas laiks – 20 min)

Sastāvdaļas (2 personām)

2 ēdamk. olīveļļas

2 vistas filejas istabas temperatūrā

sāls un melnie pipari

nedaudz kanēļa (ja vēlas)

300 g zemeņu

8 bazilika lapas

3 ēdamk. balzamiko mērces

Pagatavošana

  1. Pagatavo zemeņu salsu – zemenes sagriež kubiņos, baziliku
    smalki sakapā. Sajauc zemenes ar baziliku un balzamiko mērci.

  2. Vistas filejas nedaudz saspied ar plaukstas pamatni, lai
    filejas platums kļūtu vienmērīgāks.

  3. Apkaisi fileju ar sāli, pipariem un šķipsniņu kanēļa.

  4. Sakarsē cepešpannu – ir svarīgi, lai panna cepšanas brīdi
    ir ļoti karsta.

  5. Ielej pannā olīveļļu un liec iekšā vistas filejas tā,
    lai tās nepieskaras viena otrai.

  6. Cep uz vidēji lielas uguns 4 minūtes no katras puses. Ņem
    vērā – fileju cepšanas laikā nedrīkst aiztikt (necelt to, lai
    paskatītos, kāda garoziņa veidojas, negrozīt utt.), jo no tā ir
    atkarīgs, vai gaļai veidosies skaista un kraukšķīga garoziņa.

  7. Pasniedz fileju, rotājot to ar zemeņu salsu! 

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.