Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Cepumu, siera un ogu kārtojums

Sastāvdaļas:
● 100 gramu cepumu ar šokolādes garšu
● 250 gramu siera “Ricotta” vai biezpiena
● skābais vai saldais krējums
● 2 ēdamkarotes pūdercukura
● vaniļas cukurs garšai
● 250 gramu dažādu ogu

Šo desertu varam pagatavot un baudīt, izmantojot gan saldētās ogas, gan sezonā, pēc patikas pievienojot tobrīd pieejamās svaigās ogas. Šoreiz izvēlētā trauka apakšā liku gan saldētās zemenes un avenes, gan arī svaigās lielogu mellenes. Jāpatur gan prātā, ka saldētās ogas vairāk sulosies. Pēc vēlēšanās tām vēl varam pārslacīt kādu pilīti ruma vai liķiera, ja vien ar šo saldēdienu netiks mieloti bērni.
Krēmu pagatavoju, sieru “Ricotta” saputojot kopā ar skābo krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru, taču gards šis kārtojums izdosies arī, ja sajauksim biezpienu ar pūdercukuru un kopā ar vaniļas cukuru saputotu saldo krējumu. Balto masu klāju uz ogām, pēc tam visu pārkaisīju ar sadrupinātiem šokolādes cepumiem. Trauku ar desertu ieteicams vēl uz kādu stundu vai pat uz nakti ievietot ledusskapī. Bet tik ilgi jau nenocietos…

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.