Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Cāļa filejas ar sieru un tomātiem

Sastāvdaļas:
● 2-3 cāļa krūtiņas filejas
● 2 olas
● ½ tējkarotes Provansas garšaugu maisījuma
● 1 tējkarote paprikas pulvera
● 170 mililitri saldā krējuma
● 1-2 ķiploka daiviņas
● 80-100 grami siera
● 1-2 tomāti
● zaļumi
● sāls
● malti melnie pipari

Divas lielas cāļa filejas (apmēram 650 gramu) sagriezu kubiņos un izlīdzināju veidnē vienā kārtā, uzkaisot mazliet sāls. Nu varēju ķerties pie pārlējuma pagatavošanas. Bļodā iesitu olas, piemaisīju visas garšvielas, kā arī spiedē sasmalcinātas vairākas ķiploka daiviņas. Pielēju saldo krējumu un atkal visu labi sajaucu. Iegūto masu pārlēju gaļai veidnē un pārkaisīju vēl ar rīvētu sieru un sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem. Divus nelielus tomātus sagriezu ripiņās un izliku virs siera. Veidni ievietoju līdz 180-200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram pusstundas, kad sacepums jau sabiezējis, tas bija gatavs.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.