Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Ar sieru pildītas cāļu šķiņķīšu ruletītes

Sastāvdaļas:
● 5 cāļu šķiņķīši
● 150 gramu rīvēta siera
● 2 ķiploka daiviņas
● 1 tējkarote sāls
● ½ tējkarotes maltu melno piparu
● 100 gramu tomātu pastas
● augu eļļa
● diļļu zaļumi

Cāļu šķiņķīšus bez kaula un ādas pagatavoju ļoti garšīgi. Vispirms tos vēl ar gaļas āmuriņu no abām pusēm izklapēju caur pārtikas plēvīti. Tā kā šķiņķīši bija palieli, tos katru pārgriezu uz pusēm. Gaļu pārkaisīju ar sāli un pipariem. Pildījumam sarīvēju sieru, ko samaisīju ar sīki sagrieztām dillītēm un spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem. Šo masu izliku uz katra gaļas gabala un satinu ruletītēs, ko vēl sastiprināju ar koka iesmiņiem.Veidnes apakšu ietaukoju ar augu eļļu un izkārtoju tajā sagatavotos rullīšus. Tomātu pastu samaisīju ar 200 mililitriem ūdens un pārlēju gaļai. Veidni pārsedzu ar foliju un liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc pusstundas foliju noņēmu, ruletītēm pārkaisīju atlikušo siera pildījumu un ievietoju atpakaļ krāsnī cepties vēl vismaz pusstundu. Gatavām izņēmu sastiprinājuma iesmiņus un varēju tās kārtot uz šķīvja.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.