Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Rabarberu kūka ar olīveļļu

(Gatavošanas laiks – 15 min + 45 min cepšanai)

Sastāvdaļas:

2 rabarberu kāti,

3 olas,

100 ml olīveļļas,

150 g brūnā cukura,

100 g augstākā
labuma kviešu miltu,

100 g pilngraudu
kviešu miltu,

100 g mandeļu miltu,

1,5 tējk. cepamā
pulvera.

Pagatavošana

1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170
grādiem. Ietauko cepamo formu.

2.
Nomazgā, nomizo un sagriez 
2-3 cm lielos gabalos rabarberu kātus.

3.
Saputo viendabīgā masā olīveļļu,
cukuru un olas.

4.
Samaisi kopā visu veidu miltus un
sadali iegūto miltu maisījumu trīs vienādās daļās.

5.
Pievieno pirmo daļu miltu
saputotajam maisījumam un kārtīgi samaisi mīklu.  To pašu
atkārto arī ar otro un trešo daļu.

6.
Pieber mīklai cepamo pulveri,
samaisi un lej masu cepamajā formā.

7.
Mīklas virsū izkārto rabarberus
un liec cepties uz 40-45 minūtēm,
gatavību pārbaudot ar kociņu. Atdzesē un baudi!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.