Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Biezpiena un aveņu smūtijs

Sastāvdaļas

● 150 gramu biezpiena
● 200 mililitru piena
● 200 gramu aveņu
● 1-2 tējkarotes medus
● vaniļas cukurs

Vienmēr kāda reize ir pirmā – beidzot arī es, izmantojot blenderi, pagatavoju tagad tik moderno smūtiju! Tiesa gan, šoreiz tam izvēlējos izejvielas, kas man garšo arī tāpat, ar zaļajiem smūtijiem gan vēl neriskēju. Secinājums? Šis bija garšīgs un ir piemērots karstām vasaras dienām, kad neprasās smagus ēdienus, un to varam baudīt gan kā veselīgu un sātīgu desertu, gan arī ar to iztikt pat brokastīs.
Mīkstu biezpienu jau sablendēju viendabīgā masā, piejaucu pienu, medu, vaniļas cukuru un avenes – tās gan šoreiz vēl izmantoju saldētās, taču nu jau tās ir nopērkamas arī svaigas. Visu kārtīgi saputoju. Ogām bagāto smūtiju ievietoju ledusskapī, lai kādu pusstundu dzesējas, tad izliku trauciņos, rotājot vēl ar kādu avenīti, un varēju nogaršot. Gan jau vēl izmēģināšu arī kādu citu recepti.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.