Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Upeņu "smūtijs" ar kvinoju

Sastāvdaļas:
● 300 gramu upeņu
● 1 banāns
● 500 mililitru piena
● 50 gramu kvinojas,
● 1 ēdamkarote auzu pārslu
● 1 ēdamkarote brūnā cukura.

Pārlēju kvinoju ar aukstu ūdeni un pēc minūtēm 20 noskaloju. Nu norādīto daudzumu vajadzētu pārliet ar 100 mililitriem ūdens un vārīt apmēram 15 minūtes uz nelielas uguns. Šoreiz kopumā izvārīju lielāku daudzumu, jo biju iecerējusi to izmantot vēl arī cita ēdiena sastāvā. Izvārīto “putru” atdzesēju. Pannā ar pavisam nelielu sviesta piedevu un mazliet brūnā cukura apgrauzdēju auzu pārslas.

Upenes sablendēju ar cukuru, pieliku banānu, izvārīto kvinoju, apgrauzdētās auzu pārslas, pakāpeniski pielēju pienu un visu rūpīgi sablendēju. Liku aromātisko biezeni ledusskapī vēl pusstundu atdzesēties. “Smūtiju” varam pagatavot arī iepriekšējā vakarā – nākamajā dienā tas būs pat vēl gardāks.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.