Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.96 m/s, R-DR vēja virziens

Svaigu gurķu salāti ar tunci

Sastāvdaļas
● 1 kārbiņa tunča savā sulā,
● 2 svaigi gurķi,
● 3 cieti vārītas olas,
● 1 ķiploka daiviņa,
● sīpolu lociņi,
● 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
● sāls,
● pipari un citas garšvielas pēc izvēles.

Kad nepieciešams ātri pagatavot gardus salātus vakariņām vai pat svētku galdam, varam labi izmantot zivju konservus.    Nomizotus svaigos gurķīšus un nolobītas vārītās olas, tāpat arī sīpolu lociņus sagriezu un liku bļodiņā. Konservētajam tuncim nolēju šķidrumu, zivi sasmalcināju un pievienoju tiem traukā. Vēl tikai atlika pielikt spiedē sasmalcinātus ķiplokus, piekaisīt garšvielas, piemaisīt skābo krējumu un – sātīgi salāti gatavi! Ja izmantojam tunča konservus ar eļļas piedevu, varam izmantot tos ar visu eļļu un skābo krējumu nepievienot, tādējādi iegūstot atkal citādāku maltīti. Tiesa gan, labāk šādus salātus apēst uzreiz, jo svaigie gurķi mēdz
atsuloties.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.