Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.96 m/s, R-DR vēja virziens

Šķiņķīši dārzeņu un siera “kažokā”

Sastāvdaļas
● 600 gramu cāļa šķiņķīšu bez ādas un kaula,
● 1 neliels baklažāns,
● 1 mazs kabacītis,
● 1 tomāts,
● 70 gramu siera,
● 1 tējkarote garšvielu maisījuma gaļai,
● augu eļļa cepšanai,
● sāls, pipari.

Trīs lielus broilera šķiņķīšus pārgriezu uz pusēm un ar gaļas āmuriņu vēl nedaudz izklapēju. Uzkaisīju sāli, piparus un garšvielu maisījumu vistas gaļas ēdieniem. Atstāju iemarinēties vismaz pusstundu. Pēc tam tos no abām pusēm apcepu pannā ar augu eļļu, līdz tie zeltaini brūni, un izkārtoju ar cepamo papīru izklātā veidnē. Baklažānu sagriezu ripiņās, tās gan vēl paturēju sālītā ūdenī, pēc tam noskaloju, lai ēdienā nepārsteigtu to iespējamais rūgtums. Arī kabacīti sagriezu ripiņās. Gan sagatavotos baklažānus, gan kabačus, uzkaisot nedaudz sāls, cepu pannā pa 3-4 minūtēm no abām pusēm. Tomātu nomazgāju un arī sagriezu ripiņās. Tad šķiņķīšiem veidnē vispirms pārliku katram pa divām kabaču un baklažānu ripiņām un uzliku pa vienai tomāta ripiņai. Vēl uzkaisīju mazliet sāls un pārkaisīju rīvētu sieru. Cepu šķiņķīšus “kažokā” līdz 180-200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai. Izdevās ļoti gardi – sulīgi bija gan dārzeņi zem siera “cepurītes”, gan gaļa.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.