Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.96 m/s, R-DR vēja virziens

Dārzeņu un cāļa filejas sautējums

Sastāvdaļas
● 600-800 gramu cāļa krūtiņas filejas,
● 8-10 kartupeļi,
● 400-600 gramu šampinjonu,
● 400 gramu kāpostu,
● 1 baklažāns,
● 1-2 tomāti,
● 1 asais pipariņš,
● pa 200 mililitriem skābā krējuma, tomātu sulas un ūdens,
● malti melnie pipari, sāls,
● augu eļļa, pētersīļu zaļumi.

Cāļa filejas sagriezu gabaliņos, piekaisīju sāli un piparus, samaisīju ar augu eļļu un pannā uz plīts apcepu. Atsevišķi eļļā apcepu arī sēnes – šoreiz izmantoju savā sulā konservētos sagrieztos šampinjonus. Apcepu arī sasmalcinātus divus sīpolus. Kāpostus smalki sagriezu. Sasmalcināju aso pipariņu bez sēkliņām, tomātus sagriezu pusripiņās, kartupeļus nomizoju un sagriezu nelielos gabaliņos. Sagriezu ripiņās, apsālīju un pēc laika noskaloju baklažānu ripiņas, arī tos sagriezu gabaliņos. Sagatavoto gaļu un dārzeņus kārtām liku māla podiņā. Visu vēl pārlēju ar mērci, ko pagatavoju, samaisot tomātu sulu kopā ar ūdeni un skābo krējumu, piekaisīju arī sāli un piparus. Ievietoju podiņu cepeškrāsnī un sautējumu gatavoju 180-200 grādu temperatūrā, līdz kartupeļi un kāposti mīksti. Minūtes desmit pirms gatavības vāku noņēmu, lai dārzeņi mazliet no virsas vēl apcepas. Visu pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem. Ēdot vēl varam pielikt skābo krējumu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.