Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.96 m/s, R-DR vēja virziens

Granātābolu deserts “Gogelmogela jaunā garša”

Sastāvdaļas
● 240 mililitru granātābolu sulas,
● 1 ēdamkarote grenadīna sīrupa,
● 3 olu dzeltenumi,
● 50 gramu cukura,
● 60 mililitru šerija,
● 150 gramu granātābolu sēkliņu.

Kurš gan neatceras gaisīgo olu dzeltenumu putojumu ar cukuru jeb “gogelmogelu”! Šoreiz olu baltumus jau biju izmantojusi cita saldā ēdiena pagatavošanai un bija atlikuši trīs dzeltenumi. Izvēlējos nogaršot desertu pēc šīs receptes, jo granātāboli veikalos ir dabūjami, arī nepieciešamā sula bija iegādāta, un grenadīna sīrupa pudele virtuves skapītī vēl nebija pat iesākta. Trūka tikai šerija. Taču tā vietā (cik nu te vajag!) varot izmantot labu portvīnu (tā pārmērīga lietošana gan ir kaitīga veselībai).

   Mazā katliņā ielēju granātābolu sulu un vārīju, līdz kāda daļa tās iztvaikojusi. Noņēmu katliņu no plīts, padzesēju un pielēju grenadīna sīrupu un vīnu.

   Bļodu ar olu dzeltenumiem liku ūdens peldē un tos viegli ar rokas mikseri saputoju. Putojot pamazām piekaisīju cukuru, pēc tam pakāpeniski lēju klāt arī granātābolu sulas un pārējo “labumu” maisījumu. Nepārtraucu putot, līdz veidojās putas un masa sabiezēja. Jo ilgāk putosim, jo biezāks un pilnīgāks kļūs olu krēms. Tad to liku deserta šķīvī un pārkaisīju granātābolu sēkliņas.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.