● 500 mililitru piena,
● 250 gramu auzu pārslu,
● 1 saldskābs ābols,
● 2 olas,
● 1 ēdamkarote cukura,
● 1/3 tējkarotes sāls.
Nesen izmēģināju atkal citādāku pankūku recepti. Šoreiz – ar auzu pārslām. Tās iebēru bļodā, aplēju ar pienu, samaisīju un atstāju uzbriest vismaz stundu. Ābolu nomazgāju, nomizoju, izgriezu serdi, bet mīkstumu sarīvēju uz rupjās rīves.
Pēc krietnas stundas auzu pārslu masai pievienoju olas, cukuru, sāli un sarīvētos ābolus. Visu labi samaisīju. Vadoties pēc receptē norādītā produktu daudzuma, gan šķita, ka pankūku mīkla tomēr būs par šķidru (to var ietekmēt gan olu un ābola lielums, gan auzu pārslu briedīgums), tādēļ piemaisīju arī pāris ēdamkarotes kviešu miltu. Ar karoti liku mīklu pannā ar uzkarsētu augu eļļu tā, lai veidojas pankūkas, un cepu tās no abām pusēm zeltaini brūnas. Tās varam celt galdā gan kopā ar skābo krējumu, gan kādu ievārījumu pēc savas izvēles.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne