Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Rupjmaizes grauzdiņi ar šprotēm

● 4 rupjmaizes šķēles,
● 3 ķiploka daiviņas,
● 1 neliela kārbiņa šprotu,
● kausētais siers,
● 2 olas,
● svaigs gurķis,
● augu eļļa cepšanai,
● redīsi,
● lapu salāti,
● dilles.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai mielotos ar garšīgām, sātīgām un veselīgām maizītēm, jo te izmantojam arī daudz svaigu zaļumu, vispirms izvārīju olas, tad tās atdzesēju, nolobīju un sarīvēju uz rupjās rīves.

Kantainas rupjmaizes šķēles – šoreiz ņēmu “Gardo” rudzu mini maizīti, taču derēs jebkura cita pēc izvēles – apcepu pannā nelielā augu eļļas daudzumā no abām pusēm, pēc tam ierīvēju ar spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem. Atkarībā no maizes šķēļu lieluma un tā, vai šo uzkodu izmantosim ikdienas maltītei vai svētku galdam, ērtības labad pēc tam tās varam pārgriezt šķērsām uz pusēm vai arī atstāt nesagrieztas.

Katru maizes gabaliņu vispirms pārsmērēju ar kausēto sieru, tad pārkaisīju ar sarīvētajām olām un pārliku ar svaiga gurķa ripiņu. Katrai vēl uzliku pa šprotei, izkārtoju uz lēzenā šķīvja, rotājumam izmantojot lapu salātus, diļļu zaļumus un redīsus. Ēdiena paspilgtināšanai noderēs arī krāsaini ķiršu tomātiņi.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.