● 1 iepakojums svaigā siera “Mozzarella” mazo bumbiņu
● ola
● rīvmaize vai milti
● augu eļļa
CEPTA SIERA CIENĪTĀJIEM garšos arī šādi pagatavotas mocarellas bumbiņas. Izmēģināju, garšoja labi.
Iepakojumam mini bumbiņu nolēju šķidrumu. Bļodiņā sakūlu olu. Atsevišķā šķīvītī iebēru rīvmaizi. Svaigā siera bumbiņas vispirms apviļāju sakultajā olā, pēc tam – rīvmaizē. (Pacietīgākie šīs darbības var veikt divreiz.) Pēc tam apviļātās bumbiņas no visām pusēm apcepu uzkarsētā augu eļļā, līdz tās kļuva zeltainas. Lai atbrīvotos no liekajām taukvielām, tās vēl apsusināju papīra dvielī. Tad jau cepto sieru varam baudīt kopā, piemēram, ar zemenēm un svaigiem zaļumiem.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne