Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.96 m/s, R-DR vēja virziens

Saldskābie salāti ar ķirbjiem “Svaigums”

Foto: Brigita Skaistkalne

Sastāvdaļas
● 200 gramu ķirbju,
● 1 liels skābs ābols,
● 2 ēdamkarotes skābu ogu sulas,
● rīvēta citrona vai apelsīna miziņa,
● 1-2 ēdamkarotes medus,
● sadrupināti valriekstu kodoli.

Ķirbja mīkstumu sarīvēju uz vidēji rupjas rīves. Ābolu nomizoju un sagriezu salmiņos. Pielēju svaigu dzērveņu sulu, pievienoju citrona miziņu un piemaisīju medu (te varam izlīdzēties arī ar cukuru). Saldskābo veselīgo maisījumu liku saldēdiena trauciņos, pārkaisīju ar sadrupinātiem valriekstu kodoliem un rotāju ar svaigām dzērvenēm. Garšoja atsvaidzinoši, un ķirbja garša pat nebija jūtama.

Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.