Pirmdiena, 22. decembris
Saulvedis, Saule
weather-icon
+2° C, vējš 1.79 m/s, ZR vēja virziens

Neaizmirsīsim pašmāju kārumus

Rabarberkūka.

Rabarberkūka
Rabarberi ir ideāls aizstājējs āboliem kūkās un maizītēs. Piedāvājam ātri pagatavojamu rabarberkūku.
1. Nepieciešami trīs vai četri kāti rabarberu, piecas olas, glāze miltu, glāze cukura un nedaudz pūdercukura
2. Rabarberu kātus nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos.
3. Ietauko pannu un iekaisa tajā mil
5. Atsevišķi saputo baltumus.
6. Saputo olu dzeltenumus, piemaisa miltus. Izveidojusies masa ir diezgan bieza.
7. Saputotos olu baltumus iecilā dzeltenumu, cukura un miltu masā.
8. Sagrieztos rabarberu ber pannā, virs tiem liek sagatavoto masu.
9. Cep mērenā siltumā. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja masa nepielīp, kūka ir gatava.
9. Kūku pārkaisa ar pūdercukuru un apmet uz cepamā papīra.
Rabarberus var bērt masai virspusē vai iemaisīt tajā. Jāpiebilst, ka nevajadzētu aizrauties ar pievienojamo rabarberu daudzumu. Trīs vai četri kāti ir visai nosacīta mērvienība. Varētu teikt, ka optimālais daudzums ir nepilna riekšava. Lai veicas un labi garšo!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.