Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Dārzeņu sautējums ar cūkgaļu

Sastāvdaļas
• 600–800 g cūkgaļas,
• 600 g kartupeļu,
• 2 jaunie kabacīši,
• 1 burkāns,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 2 lauru lapas,
• 4 ēdamkarotes augu eļļas,
• ½ tējkarotes maltas paprikas,
• malti melnie pipari,
• sāls.

Cūkgaļas lāpstiņas gabalu noskaloju, apsusināju un sagriezu nelielos gabaliņos. Dārzeņus nomizoju. Kartupeļus sagriezu palielos kubiņos, lai kopumā būtu apmēram 600 gramu, kabacīšus – pusripiņās, arī burkānu sagriezu. Ķiplokus sasmalcināju.

Dziļajā pannā uzkarsēju augu eļļu un tajā apcepu gaļu, līdz tā kļuva zeltaina. Tad pievienoju burkānus un kartupeļus. Pielēju arī apmēram 200 mililitru vārīta ūdens, uzliku pannai vāku un sautēju uz vidējas uguns minūtes 20.

Pēc tam pannā pieliku arī kabačus, ķiplokus, lauru lapas, piparus un malto papriku. Piekaisīju arī sāli. Pannas saturu uzvārīju un turpināju sautēt visu kopā vēl 10–15 minūtes. Gatavo ēdienu ieteicams baudīt karstu, pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pēc vēlēšanās to vēl varam papildināt ar skābo krējumu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.