Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Biezputra ar fetu un saulespuķu sēkliņām

Sastāvdaļas
• 1 glāze kviešu putraimu,
• 3 glāzes ūdens,
• ¼ glāzes lobītu
• saulespuķu sēkliņu,
• 100 g fetas,
• 3 ēdamkarotes olīveļļas,
• 1 ēdamkarote
• citrona sulas,
• malti melnie pipari,
• sāls.

Kviešu putraimu gan mājās nebija, tādēļ izlīdzējos ar paciņā atlikušajiem miežu putraimiem. Tos vairākas reizes smalkā sietā zem tekoša ūdens noskaloju, bēru katliņā, pārlēju ar aukstu ūdeni un uzvārīju. Pēc tam uz nelielas uguns turpināju vārīt, piekaisot arī mazliet sāls (jāievēro, ka siers, kas vēl būs jāpievieno putrai, ir pasāļš), apmēram pusstundu.

Fetu sasmalcināju un samaisīju viendabīgā mērcē kopā ar olīveļļu, citrona sulu un maltiem pipariem. Kad putraimi jau bija mīksti, šo masu piejaucu putrai, pievienojot arī uz sausas pannas apceptas lobītas saulespuķu sēkliņas. Visu vēl maisot pavārīju 3 līdz 5 minūtes. Noņēmu katliņu no plīts un pārsedzu ar dvieli uz minūtēm 20, lai biezputra uzbriest.

– Teksts un foto: Brigita Skaistklane

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.