Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Lieldienu kuličs ar biezpienu

Sastāvdaļas:
• 1 ola,
• 180 gramu biezpiena,
• 150 gramu cukura,
• 50 mililitru piena,
• 50 gramu sviesta,
• 320 gramu miltu,
• 2 tējkarotes cepamā pulvera,
• 50 gramu rozīņu,
• vaniļas cukurs,
• augu eļļa.

Jau iepriekšējos gados esmu vēlējusies pati izcept arī kādu Lieldienu maizi jeb kuliču. Viena (12 centimetru diametra) veidne ar pretpiedeguma pārklājumu šim nolūkam jau bija iegādāta, pēc tam nopirku arī otru tādu pašu, nu atlika tikai darboties. Bet… pirms svētkiem jau vienmēr ir maz laika, tādēļ meklēju recepti, lai gardumu varētu pagatavot ātrāk. Un, šķiet, atradu!

Sviestu izkausēju un atdzesēju. Biezpienu, pienu, olu, cukuru, vaniļas cukuru, sviestu, rozīnes (tās gan ņēmu vairāk par norādīto) un kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus rūpīgi samaisīju kopā. Izliku mīklu abās mazliet ar augu eļļu ietaukotās izjaucamajās veidnēs (mīklas daudzums bija kā radīts tieši tām!) un ievietoju līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram 40 minūtes, līdz kuliči bija gatavi. Tos no veidnēm viegli atbrīvoju un uz restītēm atdzesēju. Vajadzēja arī izrotāt, tādēļ šoreiz Lieldienu maizīti pārklāju ar baltās šokolādes glazūru un, lai būtu vēl krāšņāk, pārkaisīju ar konditorejas dekoriņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.