Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Salāti ar biezpienu un kivi

• 1 kivi,
• 100 gramu biezpiena,
• lapu salāti,
• 2 ēdamkarotes dabīgā bezpiedevu jogurta,
• 1 tējkarote lobītu saulespuķu sēkliņu,
• zaļumi,
• malti asie pipari,
• sāls.

Šādi viegli salāti labi garšos gan brokastīs, gan arī kā uzkoda citā ēdienreizē.

Kivi nomazgāju, nomizoju un sagriezu plānās ripiņās. Biezpienu sadrupināju (te varam izmantot gan mīkstu, gan arī graudainu biezpienu), pievienoju smalki sagrieztus pētersīļu zaļumus, piemaisīju piparus un sāli.

Lapu salātus noskaloju, apsusināju, saplucināju gabalos un izliku uz lēzenā šķīvja. Virsū – sagatavoto biezpienu un sagrieztās kivi ripiņas. Pārlēju dabīgo jogurtu un pārkaisīju ar saulespuķu sēkliņām. Pirms baudīšanas pagatavoto ēdienu vēl minūtes 20 varam paturēt ledusskapī.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.