Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Smilšu mīklas pīrāgs ar rabarberu un ābolu pildījumu

Mīklai:
• 250 gramu miltu,
• 125 grami sviesta,
• 1 ola,
• 2 ēdamkarotes cukura,
• ½ tējkarotes cepamā pulvera,
• ½ tējkarote sāls,
• 1/3 tējkarotes vaniļas cukura.

Pildījumam:
• 200 gramu rabarberu,
• 250 gramu ābolu,
• 2 ēdamkarotes cukura,
• ½ tējkarotes vaniļas cukura,
• 1 tējkarote sviesta,
• kanēlis.

Mīklai samaisīju miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Aukstu sviestu sagriezu mazos gabaliņos, pievienoju sausajām sastāvdaļām un saberzu drupatās. Piesitu olu un ātri samīcīju mīklu, savēlu bumbā un uz pusstundu ievietoju ledusskapī.

Ābolus nomizoju, izgriezu serdes un mīkstumu sagriezu plānās daiviņās. Pannā uzsildīju sviestu, liku tur ābolus, piekaisīju cukuru un kanēli un apgrozot pāris minūtes pacepu, lai tie kļūtu mīksti, bet ne izjukuši. Rabarberus nomizoju un sagriezu gabaliņos.

Mīklu sadalīju divās – 2/3 un 1/3 – daļās. 22 centimetru diametra veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, vienmērīgi izlīdzināju lielāko mīklas daļu tā, lai veidojas apmalītes. Izliku tur rabarberus un atdzisušus ābolus. Atlikušo mīklu izveltnēju un sagriezu sloksnītēs, ko krusteniski pārliku pildījumam, lai veidojas restītes. Cepu pīrāgu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 35 – 40 minūtes. Atdzesēju veidnē, pēc tam apkaisīju ar pūdercukuru.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.