Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Sautēta cūkgaļa ar pākšu pupiņām

Sastāvdaļas
• 600 gramu cūkgaļas mīkstuma,
• 200 – 300 gramu saldētu pākšu pupiņu,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 1 sīpols,
• 1 burkāns,
• 1 glāze tomātu savā sulā,
• 1 ēdamkarote cukura,
• sāls, pipari,
• augu eļļa.

Sātīgs un gards ēdiens, ko varam gatavot ne tikai no cūkgaļas, bet arī no vistas vai tītara gaļas. Šoreiz izmantoju cūkgaļas kakla karbonādi. Gaļu noskaloju, apsusināju papīra dvielī, sagriezu vidēja lieluma kubiņos un apcepu atsevišķi pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu gandrīz līdz gatavībai.

Sīpolus sagriezu nelielos kubiņos, ķiplokus sasmalcināju spiedē un apcepu augu eļļā. Pievienoju notīrītu un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu. Visu cepu vairākas minūtes. Tad te varētu pievienot sagrieztu jēlu gaļu, taču izvēlējos to sagatavot atsevišķi un tad pievienot dārzeņiem pannā. Visu apmaisot pacepu vēl dažas minūtes. Pēc tam piekaisīju sāli, piparus un cukuru, pievienoju savā sulā konservētus gabaliņos sagrieztus tomātus, kā arī sagrieztas saldētās pupiņu pākstis. Nu visu kopā sautēju zem vāka, līdz pupiņas mīkstas.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.