Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Tomātu un brinzas salāti ar sīpoliem un baziliku

Teksts un foto: Brigita skaistkalne

• 2 – 3 tomāti,
• 100 gramu brinzas,
• sarkanais sīpols,
• baziliks,
• malti melnie pipari,
• sāls,
• augu eļļa.

Vasarā uzkodām vai vieglām vakariņām lieliski noder šādi salāti – ātri pagatavojami un gardi. Par to nesen pārliecinājos un atzinu – tos gatavošu vēl arī citreiz. Tomātus nomazgāju, sagriezu kubiņos un liku bļodiņā. Arī brinzu – sālījumā nogatavinātu mīksto sieru – sagriezu kubiņos, to pagaršojot, un pievienoju tomātiem. Ja siers šķiet sāļš, ēdienam sāli vairāk pievienot nevajadzēs. Nomizoju un sagriezu arī pusi sarkanā sīpola. Tā kā svaiga bazilika lapiņu nebija, izmantoju kaltēto un kopā ar pipariem piekaisīju ēdienam. Visbeidzot pielēju olīveļļu un visu uzmanīgi apmaisīju.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.