Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Rīsu miltu un biezpiena plācenīši

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

• 250 – 300 gramu biezpiena,
• 70 gramu rīsu miltu,
• 1 ola,
• 1 ēdamkarote cukura,
• ½ tējkarotes cepamā pulvera,
• vaniļas cukurs.

Vijīgam biezpienam pievienoju cukuru, piesitu olu un samaisīju. Piekaisīju cepamo pulveri, vaniļas cukuru garšai un pa daļām – rīsu miltus, lai masa labāk samaisītos, kļūtu viendabīga un veidojama.
Šķīvī iekaisīju rīsu miltus un apviļāju tajos izveidotos plācenīšus. Kādu brīdi tos vēl paturēju uz šķīvja, tad cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu uz vidējas uguns no abām pusēm – apmēram piecas minūtes no vienas puses, pēc tam tos apvērsu un cepu no otras. Cepšanas beigās vēl uzliku pannai vāku, uz dažām minūtēm atstājot to uz plīts. Labi garšo gan ar skābo krējumu, ievārījumu vai pārkaisīti ar pūdercukuru un greznoti ar svaigām ogām vai augļiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.