Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Mazsālīti “iekaustītie” gurķīši pikantā mērcē

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

• 4 svaigi gurķi,
• 4 ķiploka daiviņas,
• ½ asā pipariņa,
• 2 tējkarotes sezama sēklu,
• 2 ēdamkarotes sojas mērces,
• 2 ēdamkarotes ābolu etiķa,
• diļļu un koriandra zaļumi.
Pārlējumam:
• 2 tējkarotes saldā kečupa,
• ½ citrona,
• 2 ēdamkarotes sojas mērces,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas,
• 2 ēdamkarotes franču sinepju,
• sāls, pipari.

Gardi gurķīši tūlītējai baudīšanai izdevās pēc šiem ieteikumiem. Gurķus labi nomazgāju un apsusināju, pārgriezu gareniski uz pusēm, bet pusītes – vēl vairākās daļās. Sagatavotās daiviņas ievietoju dubultā polietilēna maisiņā un, lai gan esmu pret jebkuru vardarbību, viegli ar koka mīklas rulli padauzīju – tas vajadzīgs, lai gurķi labāk uzsūktu visas marinādes garšas un aromātus.
Ķiplokus, aso pipariņu un pieejamos zaļumus – diļļu un pētersīļu – notīrīju un sasmalcināju. Kopā ar sojas mērci un ābolu etiķi pievienoju “iekaustītajiem” gurķiem maisiņā, sakratīju un uz pusstundu ievietoju ledusskapī. Citronu labi nomazgāju, noņēmu miziņu un izspiedu daļu sulas, ko samaisīju ar kečupu, sinepēm, eļļu un sojas mērci, piekaisīju piparus un arī mazliet sāls. Gurķus ar marinādi no iepakojuma pārliku bļodiņā, pievienoju pagatavoto pārlējumu, sezama sēkliņas un samaisīju.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.